TOMMY HILFIGER FOLOSEȘTE PRINCIPIILE CIRCULARITĂȚII PENTRU NOILE MODELE DE ÎNCĂLȚĂMINTE

Cele mai noi modele de încălțăminte ale brandului utilizează fibră din coajă de măr reciclată.

Tommy Hilfiger prezintă două modele de încălțăminte proiectate folosind fibră din coajă de măr reciclată – o alternativă bio pentru piele, derivată din deșeurile industriei agricole. Disponibile în culorile alb și bleumarin, modelele pentru bărbați și femei prezintă 24% fibre de mere reciclate în partea superioară. Disponibilă ca parte a colecției de primăvară 2020, integrarea fibrei de coajă de mere ca alternativă la piele se bazează pe demersul continuu al lui Tommy Hilfiger de a crea o modă care să îmbrățișeze totul și să nu irosească nimic. Modelele de Primăvară 2020 de încălțăminte din fibră de coajă de măr sunt disponibile la nivel global, în magazinele TOMMY HILFIGER selecționate, de la jumătatea lunii februarie 2020.

Tehnologia cojii de măr provine din regiunea Tyrolului, nordul Italiei, o zonă cunoscută pentru cultivarea merelor. Recunoscând oportunitățile oferite de producția de mere în plină expansiune a Tirolului, Frumat – un start-up italian – a dezvoltat o nouă materie primă care abordează atât problema deșeurilor, cât și cererea din ce în ce mai mare a industriei modei pentru alternative la piele ecologică. Stilurile de încălțăminte TOMMY HILFIGER de primăvară 2020 utilizează o fibră de coajă de măr reciclată, rezistentă și groasă, cu un impact asupra mediului mai mic decât alte alternative de piele vegană, care conțin de obicei cantități mari de materiale pe bază de fosile.

Tommy Hilfiger este într-o misiune de a crea o modă care să nu irosească nimic și să întâmpine toate alternativele. În cadrul acestui demers, compania și-a stabilit ținte ambițioase și și-a unit forțele cu partenerii din industrie pentru a progresa. În august 2019, Tommy Hilfiger a semnat The Fashion Pact, alăturându-se cu mândrie unui grup de colaboratori cu idei similare pentru a avansa în continuare sustenabilitatea în domeniul modei. În 2019, Tommy Hilfiger a lansat, de asemenea, Jeans Redesign Guidelines cu Ellen MacArthur Foundation pentru a stabili cerințe minime privind durabilitatea articolelor, sănătatea materialelor, reciclabilitatea și trasabilitatea. În același an, Tommy Hilfiger s-a alăturat We Are Still In – the Fashion Industry Charter for Climate Action – și RE100, angajându-se să furnizeze 100% energie electrică regenerabilă în toate instalațiile deținute și operate până în 2030. Pe lângă tehnologia cojii de mere recent folosită, eforturile de circularitate ale lui Tommy Hilfiger includ oferirea de articole de îmbrăcăminte cu denim 100% reciclat, pene Re: Down® reciclate, 100% lână reciclată, 100% bumbac reciclat și multe altele. Misiunea lui Tommy Hilfiger se bazează pe strategia PVH Fashion Forward, un set de 15 priorități menite să reducă impacturile negative la zero, să crească impactul pozitiv și să afecteze pozitiv un milion de vieți.

Prietenii și fanii brandului sunt invitați să se alăture conversației în social media folosind  #TommyHilfiger și @TommyHilfiger.

# # #

Despre SARKK SA

SARKK SA, fondată în 1998, este distribuitor exclusiv Tommy Hilfiger în România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord și Moldova. Produsele Tommy Hilfiger sunt prezente în magazinele TOMMY HILFIGER, buticuri și o rețea extinsă de magazine selecționate.

De la 1 iulie 2019, Sarkk SA a fost numită distribuitor exclusiv și partener de franciză al CALVIN KLEIN în România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania și Macedonia de Nord.

SARKK S.A. a căutat întotdeauna echilibru și o creştere organică, condusă de valori CSR și de aceea este una dintre cele mai puternice companii din piață, dezvoltându-se constant, captând atenţia celor mai exigenţi consumatori.

Despre Tommy Hilfiger

Cu un portofoliu de brand ce include TOMMY HILFIGER și TOMMY JEANS, Tommy Hilfiger este unul dintre cele mai recunoscute grupuri de designer de lifestyle premium din lume. Obiectivul său este proiectarea și comercializarea de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte sport de înaltă calitate pentru bărbați, articole de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte sport pentru femei, îmbrăcăminte pentru copii, colecții de denim, lenjerie (inclusiv halate, pijamale și îmbrăcăminte de casă), încălțăminte și accesorii. Prin intermediul unor parteneri licențiați, Tommy Hilfiger oferi produse de lifestyle precum ochelari, ceasuri, parfumuri, costume de baie, șosete, mici articole din piele, articole de uz casnic și genți de voiaj. Linia de produse TOMMY JEANS constă în îmbrăcăminte din denim și încălțăminte pentru bărbați și femei. Colecția este completată de o varietate mare de genți, accesorii și parfumuri.