Cum tii stresul sub control?

Specialiştii Ropharma susţin eforturile medicilor în sporirea gradului de conștientizare a populaţiei în ceea ce priveşte pericolul reprezentat de bolile cardiovasculare – principala cauza de deces în lume – legătura dintre acestea, valorile crescute ale colesterolului în sânge şi legătura dintre colesterolul crescut şi stres.

Studii aprofundate au arătat că stresul la locul de muncă sau acasă poate determina creşterea colesterolului în sânge. Pentru a reduce nivelul stresului şi, implicit, riscul nivelului colesterolului crescut, specialiştii Ropharma recomandă managementul stresului, obţinut şi printr-un bun management al emoţiilor.

Stresul ar putea fi definit drept un răspuns fizic automat în faţa unor provocări sau situaţii care presupun adaptarea la o schimbare. Această schimbare produce schimbări fiziologice care implică hormonii, creierul şi o parte a sistemului nervos și dictează funcţiile involuntare ale corpului, precum respiraţia, presiunea arterială şi bătăile inimi.

România ocupă locul I în Europa în rândul deceselor provocate de bolile cardiovasculare

Colesterolul este o substanţă produsă de ficat, dar și preluată din alimentație, responsabilă de formarea membranei celulare, crearea acizilor biliari digestivi, permiterea corpului sǎ producă vitamina D și activarea corpul în crearea unor hormoni (estrogen si testosteron).

Uneori,  ficatul produce mai mult colesterol decât este nevoie pentru o funcţionare normală a organismului. Excesul de colesterol se depune pe artere, dând naştere unor plăci care vor încetini circulaţia sângelui, favorizând apariţia bolilor cardiovasculare.

Pentru a contribui în lupta împotriva colesterolui mărit, Ropharma propune Cholest Bio, un supliment alimentar ce conține drojdie de orez roşu, recomandat persoanelor cu un nivel crescut de grăsimi în sânge, deoarece  reduce riscurile accidentelor coronariene şi cerebro-vasculare. Acesta este un preparat hipolipemiant natural, care scade nivelul colesterolului total, al trigliceridelor şi al lipoproteinelor cu densitate mică (LDH) şi creşte nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL).

Specialiştii Ropharma consiliază pacienţii atât în ceea ce priveşte legătura dintre valorile crescute ale colesterolului şi stres, a metodelor de investigare, şi preventire a bolilor cardiovasculare, cât şi în ceea ce priveşte tratarea acestora.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie românească ce funcţionează după un business integrat prin distributiea produselor farmaceutice şi parafarmaceutice, comerţ cu amănuntul prin propria reţea de farmacii, producţie de medicamente, suplimente alimentare şi lapte praf prin fabricile din Târgu Mureş, Chişinău şi Dostat (jud.Albă) şi servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfântul Constantin din Braşov.

Pentru mai multe detalii, accesaţi: http://www.ropharma-healthcare.ro/ sau pagină de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro.