Asociația Credu a publicat analiza tipologiilor de creatorilor de conținut și influencerilor recunoscuți în comunitatea online

În cadrul cercetării realizate de către Asociația Credu cu privire la sursele de informare ale populației în domeniul sănătății din România, un aspect semnificativ l-a constituit identificarea și analiza creatorilor de conținut și influencerilor activi în acest domeniu, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Această analiză a fost întreprinsă cu scopul de a evalua impactul acestor figuri în furnizarea de informații și sfaturi legate de sănătate și bunăstare către publicul larg.

Documentul prezent oferă o compilație a creatorilor de conținut și influencerilor recunoscuți în comunitatea online, fie că aceștia sunt profesioniști din domeniul medical, personalități publice, sau indivizi specializați în promovarea unui stil de viață sănătos. Analiza cuprinde o varietate de categorii de influenceri, incluzând experți medicali, nutriționiști, antrenori personali, dar și figuri publice cu o prezență activă pe platformele de social media.

Prin examinarea acestor profiluri, ne propunem să înțelegem mai bine modul în care informațiile legate de sănătate sunt comunicate și receptate de către publicul larg, și să identificăm sursele de inspirație și motivație în adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Regăsiți mai jos și persoanele nominalizate de respondenti ca fiind creatorii de conținut de sănătate pe care îi urmaresc:

Creatori de continut:

Creatori de continut generalist

Health influencers:

Health Influncers

Persoane urmarite pentru continut medical si de sanatate:

Persoane urmărite pentru conținut medical și de sănătate